26 Ιαν 2010

Η ανθρωπιά σε πρώτο πλάνο







Η ανθρωπιά σε πρώτο πλάνο τη Δευτέρα στο Ζάππειο. Σε μια ιδιαίτερα δύσκολη οικονομική συγκυρία, οι Έλληνες άνοιξαν τη ζεστή τους αγκαλιά στα παιδιά της Αϊτής, αποδεικνύοντας έμπρακτα την αλληλεγγύη τους στο δράμα που βιώνει ο Αϊτινός λαός από τις 12 Ιανουαρίου.



Συγκεκριμένα, στο κάλεσμα του ΣΚΑΪ και της UNICEF για τη συγκέντρωση χρημάτων για τους σεισμοπαθείς της Αϊτής τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν -μόνο από τα τηλεφωνήματα και τα SMS των πολιτών- ώς τη 1 το πρωί οπότε ολοκληρώθηκε ο Μαραθώνιος ξεπερνούν τo 1.827,909 ευρώ.



Ο πρώτος πολίτης της χώρας Κάρολος Παπούλιας, η πολιτική ηγεσία, άνθρωποι της τέχνης και του πολιτισμού, αλλά και δεκάδες χιλιάδες Έλληνες πολίτες υποστήριξαν την προσπάθεια του ΣΚΑΪ και της UNICEF.



Για την αναλυτική λίστα με τους αρωγούς και υποστηρικτές του Μαραθωνίου, πατήστε ΕΔΩ



Στο Μαραθώνιο δημοπρατήθηκαν έργα μεγάλων Ελλήνων ζωγράφων, όπως του Παναγιώτη Τέτση, του Αλέκου Φασιανού, του Δημήτρη Μυταρά, του Μανώλη Χάρου, του Παύλου Σάμιου, του Φαίδωνα Πατρικαλάκη, του Σωτήρη Σόρογκα και του Γιάννη Λασηθιωτάκη.



Ο Διονύσης Σαββόπουλος προσέφερε το πρώτο του φλάουτο, με το οποίο συνέθεσε τη «Συννεφούλα» και ο Γιώργος Νταλάρας το πρώτο του μπουζούκι.



Ένα τραγούδι για την Αϊτή τραγούδησαν μεγάλα ονόματα της ελληνικής σκηνής όπως ο Γιώργος Νταλάρας, ο Διονύσης Σαββόπουλος, ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, η Ελένη Τσαλιγοπούλου, ο Γιώργος Ανδρέου, ο Μπάμπης Στόκας, η Ελευθερία Αρβανιτάκη, η Ελεωνόρα Ζουγανέλη, Νίκος Πορτοκάλογλου, Φίλιππος Πλιάτσικας, Μανώλης Μητσιάς, Γιώργος Θεοφάνους, Ηρώ, Ονιράμα.



Μαζί μας ήταν οι Σταύρος Θεοδωράκης, Βίκυ Σταυροπούλου, Μαρία Χούκλη, Έλλη Στάη, Μάγια Τσόκλη, Κώστας Βαξεβάνης, Κώστας Αρζόγλου, Λεωνίδας Αντωνόπουλος, Βίκυ Βολιώτη, Ιεροκλής Μιχαηλίδης, Μπέσυ Μάλφα, Κατερίνα Παπουτσάκη, Μαίρη Βιδάλη, Ελένη Δήμου, Απόστολος Δοξιάδης, Μάρω Λεονάρδου, Γιώργος Πυρπασόπουλος, Μιχάλης Μαρίνος, Κώστας Βαξεβάνης, Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, Αντώνης Λουδάρος, Τάκης Ζαχαράτος, Γιάννης Παπαζήσης, Πυγμαλίων Δαδακαρίδης, Ζέτα Δούκα, Ορφέας Αυγουστίδης, Παναγιώτης Μπουγιούρης, Δημήτρης Κουρούμπαλης, Παναγιώτα Βλαντή, Χάρης Ρώμας, Βίκυ Καγιά, Αλέξανδρος Μπουρδούμης, Έλλη Πασπαλά, Αντώνης Ρέμος και πλήθος ηθοποιών, τραγουδιστών και δημοσιογράφων.



Στο στούντιο του ραδιοφώνου βρέθηκαν οι Μίλτος Πασχαλίδης, Μύρωνας Στρατής, Κώστας Θωμαΐδης, Νίκος Ζιώγαλας, Μανώλης Φάμελλος, Στάθης Δρογώσης, Πάνος Μουζουράκης, Ανδριάνα Μπάμπαλη, Γιώργος Δημητριάδης, Κωστής Μαραβέγιας και το συγκρότημα Encardia.



Μεταξύ των πολιτικών που τίμησαν με την παρουσία τους το Μαραθώνιο ήταν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος, ο υφυπουργός Εξωτερικών Σπύρος Κουβέλης, ο βουλευτής της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης και η βουλευτής της ΝΔ Φωτεινή Πιπιλή.



Πηγή: www.skai.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας άρεσε;
Σχολιάστε το!