22 Ιαν 2010

Διαβάστε βιβλία στα παιδιά σας!





Στα παιδιά αρέσει πολύ να τους διαβάζουν βιβλία. Γι’ αυτό εσείς οι γονείς θα πρέπει να αφιερώνετε χρόνο στα παιδιά σας για να τους διαβάζετε το αγαπημένο τους παραμύθι. Τα ηρεμεί, τους δίνει χαρά και τα βοηθάει να φύγει η υπερένταση και να κοιμηθούν πιο γρήγορα.



Από την πλευρά σας και εσείς θα πρέπει να δείχνετε ενθουσιασμό την ώρα που τους διαβάζετε, διότι αν ο γονιός βαριέται αυτό το εισπράττει και το παιδί. Να προσπαθείτε να βρίσκεται κάθε μέρα λίγη ώρα για να τους διαβάσετε ένα βιβλίο, το καλύτερο θα είναι να επιλέγετε ώρα που είστε εσείς αλλά και το παιδί σας χαλαρωμένοι.



Βάλτε στην διαδικασία και το παιδί σας, αφήνοντας το να επιλέγει το ίδιο πιο βιβλίο θέλει να του διαβάσετε, ακόμα και αν αυτό του το είχατε ξαναδιαβάσει τις προηγούμενες ημέρες. Η επανάληψη πολλές φορές μπορεί να τα βοηθάει. Αν το παραμύθι που έχει επιλέξει έχει και φωτογραφίες καλό θα είναι την ώρα που του διαβάζετε το κείμενο να του δείχνετε τις φωτογραφίες και να το βάζετε να σας περιγράφει τι ακριβώς βλέπει στην φωτογραφία. Αυτό μπορεί να του δώσει ιδέες για την επόμενη ζωγραφιά που θα κάνει στο σπίτι του ή στο σχολείο την ώρα της ζωγραφικής.



Αφήστε το παιδάκι σας να κρατάει μαζί σας το βιβλίο και να γυρνάει τις σελίδες, αν το ευχαριστεί. Ακόμα και αν δεν δείχνει μεγάλη προθυμία για διάβασμα, εσείς συνεχίστε να του διαβάζετε την ώρα που μπορεί να απασχολείτε με κάτι άλλο. Θα δείτε που θα βρει πάλι το ενδιαφέρον του για το διάβασμα. Εκτός από παραμύθια που διασκεδάζουν τα παιδιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε και εκπαιδευτικά βιβλία. Τα βιβλία βοηθούν το παιδί σας να εμπλουτίζει το λεξιλόγιο του με καινούργιες λέξεις.





Πηγή: zougla.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας άρεσε;
Σχολιάστε το!