8 Σεπ 2010

Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης | Νέα έκθεση!

"Το δικαίωμα του παιδιού στην έκφραση. Θέλω να....."






"Θέλω να ακούω χαρούμενες ειδήσεις"

γράφουν οι Μυρτώ και η Ρέα-Χριστίνα



Η έκθεση παρουσιάζει 116 έργα παιδιών από νηπιαγωγεία, δημοτικά σχολεία της Α΄, Β΄ Διεύθυνσης Π.Ε. Αθηνών και Διεύθυνσης Δυτικής Αττικής και από τους Κύκλους Εικαστικών Εμπειριών που πραγματοποιούνται στο χώρο του Μουσείου.



Στα άρθρα 13 και 31 της Σύμβασης των Δικαιωμάτων του Παιδιού η οποία υιοθετήθηκε ομόφωνα απο τη γενική συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών στις 20 Νοεμβρίου 1989 αναφέρεται:


"Το παιδί πρέπει να έχει ελευθερία έκφρασης μέσα από όποιο μέσο επιλέξει."
"Το παιδί έχει δικαίωμα να παίζει, να αναπαύεται, να έχει ελεύθερο χρόνο και να ασχολείται με τις δραστηριότητες που αγαπά περισσότερο."


Τα χαρτιά, τα χρώματα, τα μολύβια και τα πινέλα ήταν απλά το μέσο ώστε τα παιδιά να "γράψουν" και εμείς οι μεγάλοι να "διαβάσουμε". Μας καλούν να δούμε την αλήθεια έτσι όπως αυτή αποκαλύπτεται μέσα από την τέχνη. Η εικόνα προχωράει πέρα από τα λόγια και τις λέξεις.


Τα παιδιά θέλουν έναν όμορφο κόσμο, θέλουν αρμονία και σεβασμό ανάμεσα σε κάθε ζωντανό πλάσμα, θέλουν το δικαίωμα να ονειρεύονται, μα πάνω απ' όλα θέλουν την αναγνώριση και την αποδοχή της μοναδικότητας τους.


"Παρακαλώ θέλω να μην τσαλακώνεται την προσωπικότητα μου"


Παράλληλα με την έκθεση θα πραγματοποιούνται Εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά νηπιαγωγείου και μαθητές δημοτικού καθ' όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς.


Διάρκεια έκθεσης: Ιούνιος 2011




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας άρεσε;
Σχολιάστε το!