10 Δεκ 2010

Master Chef Junior????



Και όμως!!! Θα το δούμε και αυτό!!!!



Άρθρο από το περιοδικό TV Zapping.

Το μήνυμα ελήφθη. Το "Master Chef" πηγαίνει καλύτερα απ' όσο περίμεναν και οι ίδιοι οι άνθρωποι του Mega και έτσι τι πιο σώφρον από να βγει μέσα στην επόμενη χρονιά το νούμερο δύο αλλά και το "Junior Master Chef" με τη συμμετοχή παιδιών από 8 (σαν την κόρη μου!) έως 12 ετών. Στην Αυστραλία και την Αγγλία το πρώτο πείραμα με συμμετέχοντες παιδιά ολοκληρώθηκε και ήδη ετοιμάζονται για τη συνέχεια. Όσο για τη χώρα μας; Κάνουν..... μαγειρέματα για να το βγάλουν όσο πιο σύντομα γίνεται, ενώ η Ευγενία Μανωλίδου είναι ήδη με..... το ένα πόδι στην παρουσίαση του.





Το Αυστραλιανό "Junior Master Chef" ξεκίνησε στις 12 Σεπτεμβρίου και τέλειωσε μόλις την προηγούμενη εβδομάδα. Κριτές ήταν οι γνωστοί από το "Master Chef": Γκάρι Μέγκαν, Ματ Πρέστον και Γιώργος Καλομπάρης αλλά και η μουσικός και τηλεοπτική περσόνα Άνα Γκαρ. Οι τέσσερις κριτές είχαν δυσκολότερο έργο, καθώς έπρεπε να διαλέξουν το νικητή ανάμεσα στους πέντε χιλιάδες υποψηφίους και λίγο αργότερα στους πενήντα φιναλίστ! Η διαφορά-από τις λιγοστές-σε σχέση με το "Master Chef" είναι πως από την πρώτη εκπομπή έφυγαν τέσσερις παίκτες-έμειναν οκτώ-ενώ η εκπομπή δεν προβαλλόταν έξι φορές την εβδομάδα, αλλά τρεις. Κάθε Κυριακή, Δευτέρα και Παρασκευή. Η πορεία του "Junior Master Chef" ήταν θριαμβευτική και έτσι πριν από ένα μήνα ανακοινώθηκε πως μέσα στο 2011 θα γίνει το..... σίκουελ της μαγειρικής εκπομπής.





Δεν ήταν, όμως, οι Αυστραλοί αυτοί που έβγαλαν στον "αέρα" πρώτοι τα παιδιά-θαύματα, παρότι η ιδέα υπήρχε από το 2009. Οι Βρετανοί και συγκεκριμένα το CBBC-το πρώτο παιδικό κανάλι του BBC-πρόλαβαν και από τις 10 Μαϊου πρόβαλλαν το δικός τους "Junior Master Chef" με παρουσιαστές την ηθοποιό και νικήτρια του "Celebrity Master Chef" Nadia Sawalha και τον John Torode, παρουσιαστή του "Master Chef". Ήταν η δεύτερη μάλιστα φορά (!), καθώς το 1994 και για δύο χρονιές είχαν προβάλει το "Junior Master Chef" με τη συμμετοχή παιδιών έως 16 ετών και νικήτρια του παρθενικού προγράμματος τη 15χρονη τότε Σκοτσέζα Κέιτι Τάργκετ. Η συμμετοχή για τον φετινό διαγωνισμό ήταν μαζική και πάνω από 2 χιλιάδες πιτσιρίκια!!!! δήλωσαν συμμετοχή, με τους κριτές να προκρίνουν μόνο τους 31! Γυρίστηκαν 13 επεισόδια και στις 27 Μαϊου η 13χρονη Τζόρτζια Μπραντφορντ έγινε η πρώτη νικήτρια του παιδικού διαγωνισμού. Ο τελικός έγινε ανάμεσα σε τέσσερις παίκτες και η βαθμολογία βγήκε έπειτα από τέσσερις συνεχόμενες διαδικασίες. Στην πρώτη οι παίκτες έπρεπε να μαγειρέψουν για τους πρωταγωνιστές της αγγλικής τηλεοπτικής σειράς "Doctor Who", την επόμενη για τα μέλη του νεανικού συγκροτήματος "JLS", την τρίτη για τρεις σημαντικούς συγγραφείς, τους Άντι Στάντον, Ντέιμ Γουίλσον και Τσάρλι Χίγκσον και τέλος για τους παρουσιαστές της εκπομπής.





Τι ζητούσε η παραγωγή του "Junior Master Chef"



Παιδάκια, φυσικά, ηλικίας 8 έως 12 ετών, αλλά με μερικές ιδιαιτερότητες σε σχέση με τη μαγειρική. Οι Αυστραλοί διοργανωτές, καιρό πριν από την έναρξη, είχαν κάνει γνωστές τις απαιτήσεις τους και παρά το "παιδικό" ύφος της εκπομπής έδωσαν στους λιλιπούτειους μελλοντικούς μάγειρες να καταλάβουν πως τα 17 επεισόδια θα ήταν εφάμιλλα με αυτά των "μεγάλων". Οι πιτσιρικάδες λοιπόν έπρεπε:



  • Να αισθάνονται ευχάριστα στην κουζίνα και να έχουν μεράκι για τη μαγειρική.

  • Να είναι περιπετειώδεις τύποι και έτοιμοι να μάθουν πολλά καινούργια μαγειρικά "κόλπα".

  • Να έχουν μαγειρέψει μόνοι τους ή με τη βοήθεια των γονιών τους.

  • Να είναι προετοιμασμένοι να μαγειρέψουν τα αγαπημένα του φαγητά για τους κριτές.

  • Να δεχτούν την κριτική-άσχημη μερικές φορές-για τις μαγειρικές τους δεξιότητες.

  • Να μην αισθάνονται άσχημα από τη συνεχή παρουσία της κάμερας.
Εσείς θα στέλνατε το πιτσιρίκι σας σε μια τέτοια εκπομπή; Και ποιο είναι το κόστος στην ψυχολογία ενός παιδιού από τη συμμετοχή του σε μια τέτοια εκπομπή; Καίρια ερωτήματα για το κατά πόσο θα πρέπει όχι μόνο να προβάλλονται τέτοιες εκπομπές αλλά για το ποιος θεωρείται υπεύθυνος για την άδεια της προβολής της. Απαιτείται άδεια για την προβολή reallity show με πρωταγωνιστές ανήλικα παιδιά ή ο καθένας κάνει ότι του κατέβει χωρίς να ρωτήσει κανέναν;




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας άρεσε;
Σχολιάστε το!