4 Ιουλ 2011

Τα μυστικά του έγγαμου βίου


Τα 12 "συστατικά" ενός καλού γάμου που δεν πρέπει να χάσετε!

Όλοι θυμόμαστε τη στιγμή εκείνη, που γνωρίσαμε τον/την σύντροφο μας και δημιουργήσαμε σχέση. Η σχέση αυτή υποσχέθηκε όνειρα, ευτυχία, πολλούς απόγονους αλλά και ένα ισχυρό δέσιμο ανάμεσα σε εσάς και τον/την σύντροφο σας, με τα δεσμά του γάμου. Και γάμος σημαίνει να δέχεσαι και τα "καλά" αλλά και τα "κακά" της συμβίωσης. Η επιτυχία ενός γάμου δεν μπορεί να κριθεί μόνο από τα συναισθήματα που τρέφουν δύο άνθρωποι. Η εγρήγορση όπως και η επίμονη προσπάθεια είναι απαραίτητα για να μπορούμε να υποστηρίζουμε καθημερινά και για πάντα την αγάπη στη σχέση μας με τον/την σύντροφο μας αλλά και να καταφέρνουμε να υπερνικάμε τις όποιες αντιξοότητες.

12 "συστατικά"..... γάμου!

1. Γονείς και πεθερικά.
Μακριά και αγαπημένοι! Οι σχέσεις σας χρειάζεται να επαναπροσδιοριστούν στα νέα δεδομένα της κοινής ζωής σας.

2. Αλληλοκατανόηση.
Τα προσωπικά όρια του καθενός θα πρέπει να είναι σεβαστά και από τα δύο μέλη του ζευγαριού.

3. Έρωτας.
Το απαραίτητο συστατικό για την ομαλή πορεία ενός γάμου. Οι επαγγελματικές και οικογενειακές υποχρεώσεις δεν θα πρέπει να επηρεάζουν αρνητικά την ερωτική σας ζωή.

4. Παιδιά.
Ο ερχομός του πελαργού προσθέτει ακόμη ένα ρόλο για εσάς. Μην ξεχάσετε όμως, σε καμία περίπτωση το ρόλο εκείνον του/της συζύγου.

5. Κρίση.
Δείξτε κατανόηση, στις όποιες δυσκολίες ή ακόμη και κρίσεις που μπορεί να αντιμετωπίσετε.

6. Ισχυρός δεσμός.
Να καταφέρνετε πάντα στο τέλος τα προβλήματα να σας ενώνουν και όχι να σας απομακρύνουν.

7. Ασφάλεια.
Ο γάμος σας, είναι σημαντικό να σας παρέχει ασφάλεια και σε καμία περίπτωση ανασφάλεια.

8. Χαμογελάστε, είναι μεταδοτικό.
Και όμως είναι αλήθεια, βασικό συστατικό και αυτό, αφού επιδρά στην απομόνωση, πλήξη, στην εκτόνωση προβλημάτων αλλά και την δημιουργία προσδοκιών.

9. Φροντίδα.
Να φροντίζει, τον/την σύντροφο σου και εκείνος εσένα. Να καταφέρεις να του/της είσαι απαραίτητη/τος.

10. Συντήρηση.
Οι αναμνήσεις, τα όνειρα, τα σχέδια είναι αυτά που θα σας γυρίζουν λίγα χρόνια πίσω, για να διατηρήσετε αναλλοίωτες όλες αυτές τις στιγμές στις οποίες ζήσατε.

11. Πειρασμός.
Αποφύγετε οποιαδήποτε επαφή με άτομα εκτός του γάμου σας, τα οποία διεγείρουν μέσα σας ερωτικά συναισθήματα.

12. Όχι βιασύνη.
Μην συμφωνείτε πρόχειρα με τα όσα λέει ο/η σύντροφος σας, μόνο και μόνο για να τελειώσει γρήγορα η συζήτηση σας.

Το μεγάλο "στοίχημα" του γάμου

Τη συνταγή της "ευτυχίας" πολλοί προσπάθησαν να την πετύχουν, μα λίγοι ήταν όμως εκείνοι που τη γεύτηκαν. Η φράση "εμείς δεν μαλώνουμε ποτέ" δεν είναι αληθινή για ένα ζευγάρι! Και δεν υφίσταται, γιατί ένα ζευγάρι δίχως καυγάδες ή λογομαχίες δεν είναι φυσιολογικό, αλλά ούτε ευτυχισμένο, διότι ο θυμός, ο εκνευρισμός, ακόμη και το ξέσπασμα είναι μια φυσιολογική αντίδραση που κρατά τις ισορροπίες ανάμεσα τους. Πολλές φορές όμως συμβαίνει να το φέρνει πιο κοντά, βλέποντας με μια διαφορετική αντίληψη την όλη κατάσταση που το έφτασε στα άκρα. Το να προσπαθούν οι σύντροφοι να κατανοήσουν τις ανάγκες και τις ευαισθησίες τους, καθώς και να προσπαθούν να δίνουν συνεχώς τον καλύτερο τους εαυτό για τη σχέση τους με τον/την σύντροφο τους είναι βήματα για έναν επιτυχημένο γάμος.

Τον ελεύθερο χρόνο που αφιερώνετε μεταξύ σας, επιλέξτε να τον περνάτε ευχάριστα, γιατί και οι θετικές εμπειρίες, όπως και οι ευχάριστε στιγμές, αποτελούν πηγή προστασίας της σχέσης σας. Επιπλέον, η καλή σεξουαλική σχέση μεταξύ των δύο αποτελεί σημείο σύγκλισης και κοινής προσπάθειας για το καλύτερο δυνατό. Οι ειδικοί ομολογούν ότι η σεξουαλική επαφή διαφυλάσσει από τις αρνητικές επιδράσεις που μπορεί να προκαλούν τόσο οι επαγγελματικές όσο και οι οικογενειακές υποχρεώσεις.

Μάθετε κι αυτό:
Εμπειρογνώμονες διαπίστωσαν ότι υπάρχουν τέσσερις μέθοδοι διαμάχης και αρνητικής προσέγγισης ανάμεσα στο ζευγάρι:

  • Η επίκριση
  • Η άρνηση
  • Η περιφρόνηση και
  • Η αμυντικότητα.
Οι τέσσερις αυτοί παράγοντες συνήθως προμηνύουν τους "τίτλους τέλους" για ένα ζευγάρι.

Πηγή: περιοδικό "Γονείς εν δράσει"

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας άρεσε;
Σχολιάστε το!