22 Ιουν 2012

Η παραλία θα έπρεπε..... να 'ναι χαρά!


Να το know how για μια ευχάριστη διαμονή by the sea!
....Για αυτό φροντίστε να μη γίνει μια δυσάρεστη εμπειρία για το παιδί, που θα το κάνει ολίγον φοβικό απέναντι στην κατά τα άλλα πιο ενδιαφέρουσα πλευρά των διακοπών!


  • Ξεχάστε τα σάντουιτς
Τα πικ-νικ στην παραλία δημιουργούν χάος, ιδίως όταν τα παιδιά είναι μικρά. Πάρτε μαζί σας μπάρες δημητριακών ή σακουλάκια με δημητριακά, σταφίδες κι άλλα αποξηραμένα φρούτα ή κουάκερ για να τσιμπολογήσετε. Είναι εύχρηστα, καθαρά και φθηνά.

  • Παγώστε το χυμό
Γεμίστε σακουλάκια με χυμό, βάλτε τα στην κατάψυξη να παγώσουν και πάρτε μαζί σας σας παγοκύστες, για να διατηρήσουν δροσερό το φαγητό. Όταν μαλακώσουν, μπορείτε να τα πιείτε. Έξυπνη λύση είναι και τα μπουκαλάκια του νερού με ψεκαστήρι, για να ψεκάζετε ο ένας τον άλλον όταν κάνει πολλή ζέστη.

  • Βρείτε ήσυχες παραλίες
Το καλοκαίρι οι περισσότερες παραλίες είναι γεμάτες τουρίστες. Οι ντόπιοι, όμως, γνωρίζουν πως να αποφεύγουν την κοσμοσυρροή. Για αυτό, εάν ταξιδεύετε και θέλετε να βρείτε ένα εύκολο και ήρεμο μέρος, προσπαθήστε να πάρετε επιτόπου πληροφορίες.

  • Φορτώστε τα στο φορτηγό
Για να κουβαλάτε πιο εύκολα τα πράγματα σας φορτώστε το ψυγειάκι, τις ψάθες και τον υπόλοιπο εξοπλισμό σας σε ένα γερό παιδικό αμαξάκι. Θα κάνετε μόνο μία διαδρομή από το αυτοκίνητο ως την παραλία και κανείς δε θα χρειαστεί να κουβαλήσει μεγάλο βάρος.

  • Μια καθαρή πετσέτα
Να κρατάτε πάντα μια πετσέτα καθαρή κρεμώντας την από την ομπρέλα, όπως κι ένα δεύτερο μαγιό.

  • Κρατήστε δροσερό το μικρό μέσα σε μια φουσκωτή πισίνα
Τοποθετήστε κάτω από την ομπρέλα μια μικρή φουσκωτή πισίνα γεμάτη με θαλασσινό νερό. Θα σας σώσει τη ζωή, εάν το παιδάκι σας είναι μικρό. Θα παίζει τρισευτυχισμένο όλη μέρα και δε θα ανησυχείτε μήπως καταπιεί άμμο.

  • Το μπανάκι νωρίς!
Ξεκινήστε νωρίς τη μέρα σας. Πηγαίνετε στην παραλία στις 9 το πρωί και φύγετε πριν τις 12. Έτσι, θα αποφύγετε τον κόσμο και τη ζέστη του ήλιου. Επιπλέον, θα είστε εγκαίρως στο σπίτι για έναν μεσημεριανό υπνάκο.

  • Μια πολυθρόνα στην άμμο
Δημιουργήστε μια άνετη φωλίτσα σκάβοντας μέσα στην άμμο, κάτω από την ομπρέλα. Ανοίξτε μια τρύπα, στρώστε από πάνω μια πετσέτα και φωλιάστε μέσα το μικρό σας.

  • Τέρμα στα εγκαύματα και στα κοψίματα
Οι σαγιονάρες και τα πλαστικά παπουτσάκια είναι απαραίτητα. Να του τα φοράτε όλη την ημέρα ώστε να μην καίγονται τα ποδαράκια του στην άμμο ούτε να τα κόβει σε κοφτερά κοχύλια ή στα βράχια μέσα στη θάλασσα. Επιπλέον, τα παπούτσια αυτά στεγνώνουν και η άμμος δεν κολλάει πάνω τους.

  • Πάρτε μαζί σας ταλκ
Απλώστε αντηλιακό στα παιδιά (και σε σας) πριν ξεκινήσετε, ώστε να έχει το χρόνο να απορροφηθεί. Όταν φτάσετε στην παραλία, πασπαλιστείτε όλοι με παιδικό ταλκ, καθώς θα εμποδίσει την άμμο να κολλήσει πάνω σας. Όταν θα ετοιμάζεστε να επιστρέψετε, χρησιμοποιήστε πάλι ταλκ. Η άμμος θα φύγει πιο εύκολα.

  • Ποτέ χωρίς αντηλιακό
Θα σας φανεί υπερβολικό, αλλά πρέπει να βάλετε αντηλιακά παντού στο ψυγείο, στην τσάντα με τα μαγιό, στο αυτοκίνητο, ώστε να μην το ξεχνάτε ποτέ!

  • Ζωγραφική κάτω από τον ήλιο
Μπορεί να βαρεθεί τα κάστρα στην άμμο και το μάζεμα των κοχυλιών. Φροντίστε να έχετε μαζί σας ένα μεγάλο μπλοκ και χρώματα για να ζωγραφίσει ή ένα βιβλίο με χαρούμενες εικόνες, καθώς και τα αγαπημένα πλαστικά παιχνίδια του.

  • Βάλτε τα σε δύο σακούλες
Ο καλύτερος τρόπος για να μεταφέρετε τα παιχνίδια που έχουν γεμίσει άμμο είναι να τα βάλετε σε μια μεγάλη σακούλα και να τα κουνήσετε καλά. Μετά, βάλτε αυτή τη σακούλα σε μια μεγαλύτερη πάνινη σακούλα, ώστε να προστατέψετε όσο γίνεται το αυτοκίνητο σας.

  • Ντους επί τόπου
Εάν είστε τυχεροί και η παραλία που κάνετε μπάνιο έχει ντους, λούστε και σαπουνίστε το μικρό επιτόπου, βάλτε του καθαρά ρούχα, κι έχετε τελειώσει με το μπάνιο του!

  • Τυλίξτε τα βρεγμένα
Προσθέστε στην τσάντα της παραλίας μια μεγάλη σακούλα σκουπιδιών. Όταν ετοιμάζεστε να επιστρέψετε, γεμίστε τη με τα μαγιό και τις υγρές, γεμάτες άμμο πετσέτες. Έτσι, θα πάνε απευθείας από το αυτοκίνητο στο μπάνιο για πλύσιμο και δεν θα λερώσετε τίποτα στο πέρασμα σας.

Πηγή: περιοδικό "Το παιδί μου κι εγώ"

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας άρεσε;
Σχολιάστε το!